Maak kennis met Ruud

Ruud de WijsHet liefst vul ik mijn dag met muurschilderingen, decoratie- en restauratieschilderwerk. Daarin ben ik gespecialiseerd en na heel veel studie-uren mag ik mezelf met trots meesterschilder en fijnschilder noemen. Muren in huis zijn er namelijk om mooi gemaakt te worden. Denk aan muurdecoratie in een kinderkamer of aan het schilderen van meubels in een bepaalde kunst- of architectuurstijl. Ook word ik veel gevraagd voor het in oude staat terugbrengen van plafondornamenten en schilderingen in een bepaalde stijl van een huis of gebouw. Daarbij gebruik ik klassieke schilderstechnieken en breng ik oude en vergeten verfsamenstellingen en materialen terug. Zo kan een eenvoudige muur of deur met houtimitatie een totaal andere look krijgen. Of die saaie schouw. Die krijgt met marmerimitatie weer uitstraling en allure. Allemaal aangebracht met minutieuze precisie. Zo is deze kunstvorm niet van echt te onderscheiden.

Door mijn restauratie- en decoratiewerk ben ik vaak in historische interieurs, stijlkamers, kerken, kastelen, grachtenpanden, landhuizen, monumenten, cultureel erfgoed, rijksmonumenten of oude gebouwen. Hier werk ik veel met bladgoud, marmer- en houtimitaties. Maar denk ook aan wandschilderingen, sjablonen, ornamenten, gekalligrafeerde teksten en plafondversieringen. Al sinds mijn jeugd word ik blij van dingen mooi maken en heb ik een enorme passie voor kleur. Decoratief schilderen is zeer specialistisch en vraagt naast verschillende schilderstechnieken ook om een grote mate van creativiteit waaraan het me gelukkig niet ontbreekt. Collega’s omschrijven mij als een perfectionistische vakman met oog voor detail. Wilt u weten wat ik voor u kan doen? Stuur mij een bericht via ons contactformulier.

Volg mij op LinkedIn: Volg Ruud op LinkedIn

Imitatie marmer
Imitatie marmer. Net echt toch?

Schilderen, een vak apart.

Ruud heeft als sinds zijn jeugd een enorme passie voor het schildersvak. Perfectionisme, creativiteit en veel studie hebben ertoe geleid dat hij zich officieel Meesterschilder en fijnschilder mag noemen. Ruud is altijd bezig met het verfijnen van klassieke technieken en het ontwikkelen van de nieuwste materialen en schildersmethodes. Samen met zijn medewerkers, Richard en Mike, en andere samenwerkingspartners levert hij vakwerk en streeft naar een perfect eindresultaat.

Ruud: “Ik ben trots op Ruud Schilderwerken omdat we de lat hoog leggen en waar maken wat we beloven. Een enthousiaste klant is een tevreden klant”.

Het Team van Ruud Schilderwerken

Ruud de Wijs

Meesterschilder - fijnschilder

Mike Wiersma

Schilder